Een echte macho kan niet zonder een flinke dosis testosteron. Iedereen heeft er wel eens van gehoord. Woorden als ‘sterk’, ‘dominant’, ‘potent’, maar ook ‘agressief’ worden vaak met testosteron geassocieerd. Maar wat is dit vreemde stofje nu precies? En waarom hebben wij macho’s testosteron zo hard nodig?

Testosteron, het macho hormoon

Het is misschien wel het bekendste, maar ook het belangrijkste hormoon voor een macho. Het is afgeleid van het woord ‘testis’, wat testikel betekent. Dit is dan ook de plek waar dit macho hormoon geproduceerd wordt. Het hormoon doet veel met je macho lichaam, denk aan de groei van gezichts- en borsthaar. De belangrijkste redenen waarom een echte macho een overvloed aan testosteron nodig heeft bespreken we hieronder.

Waarom de macho testosteron nodig heeft

Macho’s met veel testosteron hebben een hoger libido. Seks en vrouwen zijn erg belangrijk, zeker voor een echte macho. Heb je dus een goede hoeveelheid testosteron, dan zal je meer bezig zijn met vrouwen. Meer omgang met vrouwen resulteert vaak in meer seks. Voor seks heb je sperma nodig en laat de aanmaak van sperma nu nog een eigenschap van het macho hormoon testosteron zijn!

Testosteron zorgt er niet alleen voor dat jij sneller op de vrouwtjes afstapt, maar dat zij ook eerder jouw richting op komen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen eerder op een stoere macho met veel zelfvertrouwen afstappen.

Ook heeft testosteron een positief effect op de vetverbranding, zo blijkt uit onderzoek. Het helpt bij het wegwerken van je buikje, zorg dus dat je testosteron op pijl blijft. En als je als echte macho dan toch geregeld in de sportschool zit, hebben we nog een interessant puntje voor je. Testosteron is erg belangrijk bij de opbouw van spiermassa. Het is dan ook een van de redenen dat vrouwen veel minder snel spiermassa opbouwen.

Weet je niet meer wat je gisteren gedaan hebt? Dan kan het zomaar zijn dat je een tekort aan testosteron hebt. Testosteron helpt je namelijk met je herinneringen. Ben jij dus je scharrel van gisteravond vergeten? Zorg dan dat snel je testosteron op pijl is!